Mamaliga de cartea recordurilor la Cluj

mamaliga clujCea mai mare mămăligă pregătită vreodată în România a fost preparată la Cluj, cu ocazia Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber. Mămăliga a fost pregătită de bucătarii de la restaurantul Memo 10, deţinut de Primăria Cluj-Napoca.

Este vorba de o mămăligă de 200 de kilograme, cu brânză şi cu jumări. După omologarea recordului naţional, mămăliga a fost împărţită participanţilor la evenimentul organizat în parcarea Polus Center.

La campionatul de gătit din parcare au participat echipe din mai multe ţări. Dacă cei mai mulţi dintre participanţi au fost preocupaţi de părerea juriului, au fost şi echipe care au mizat mai tare pe succesul comercial decât pe diplomele oferite de organizatori.

Printre aceştia s-au numărat şi participanţii din Ungaria, care au oferit specialităţi precum tocanp de creste şi de fudulii de cocoş, la preţul de 40 de lei porţia, ori supă de guiaş de fasole, la preţul de 10 lei porţia.

Daca doriti sa veniti la Cluj va recomandam o cazare  Cluj la cele mai inalte standarde de calitate si in centrul orasului la Hotel Cluj. Hotel Univers T , hotel de 3 stele va asteapta in vecinatatea Iulius Mall, pe malul lacului Gheorgheni .

La polul opus, adică în rândul echipajelor care au pus accentul pe calitate, nu pe cantitate, s-au aflat bucătarii din Coreea de Sud, care au adus savoarea bucătăriei asiatice prin intermediul unor preparate pe bază de orez şi de peşte.

„Orezul de bună calitate este unul dintre cele mai importante ingrediente din bucătăria noastră”, a spus unul dintre membrii echipei de bucătari din Coreea de Sud. La standul Coreii de Sud s-a aflat şi asistentul consular al Republicii Coreea la Cluj, preşedintele Open Bridge Consortium, Lae Won Park.

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu